Крім того, що собівартість кілограма жуків менше, чим коров’ячого м’яса, вони, виявляється, ще й більш корисні. Про це гворю в результатах дослідження, опублікованих Європейським журналом клінічного харчування. На думку вчених, вживання в їжу комах є більш перспективним варіантом отримання необхідного організму кількості поживних речовин, чим поїдання яловичини або свинини.
Дослідники перевіряли поживність за двома шкалами – моделі Офкома, заснованої на калорійності і вмісті натрію, цукру і насичених жирів в 100 грамах продукту, і по ще одній методикою, що враховує наявність вітамінів і мінералів. Перший спосіб порівняння показав, що особливої різниці між яловичиною та м’ясом комах немає. Другий привів до несподіваних результатів: завдяки більшій кількості корисних речовин комахи і їх личинки підходять людині більше, чим м’ясо курей, корів та інших сільськогосподарських тварин.
Будь першим хто прокоментує